X
1027 Budapest, Kapás u. 22.
Időpontfoglalás
Orvosaink rendelési ideje
FőoldalIntézményvezetők Alapellátás Háziorvosi ügyeleti szolgálat Felnőtt háziorvos szolgálat Foglalkozás-egészségügy Házi gyermekorvosi szolgálat Felnőtt fogorvosi szolgálat Gyermek fogorvosi szolgálat Területi védőnői ellátás Iskolaorvosi ellátás Iskolavédőnői ellátás SzakrendeléseinkHírek Aktualitások ÁNTSZ által elrendelt köt. tüdőszűrés Állásajánlataink Dokumentumok - nyomtatványok Fontos Betegjogi képviselő Betegjogok Beutaló kötelezettség Egészségügyi dolgozók jogai Külföldiek ellátása Sürgősség esetei Vonatkozó jogszabályok MunkatársainkMenedzser szűrés Orvosaink rendelési ideje

Kardiológia

CímTelephely:1024 Budapest, Fillér u. 4-6.

Beutaló köteles szakrendelés! 

Időpont-egyeztetésre az alábbi elérhetőségeken van lehetőség:

Telefonszám: +36/1/489-4176 Betegirányító

Interneten: https://www.kapas.hu/elojegyzes/default.aspx

Szakorvosaink rendelési ideje a https://www.kapas.hu/kapas/beosztas weboldalon található.

Kérjük, ha az időpontban nem tud megjelenni, akkor azt telefonon mondja le.

Acut esetben, a családorvos vagy a szakorvos általi időpontegyeztetés szükséges!

A vizsgálatra hozzon magával min. 1-3 hónapon belüli labor leletet, pontos gyógyszerlistát, egészségügyi dokumentációit.

Kardiológiai szakrendelésen panaszok, előzmények kikérdezése után a korábban szedett gyógyszerek egyeztetése, leletek megbeszélése után fizikai vizsgálat, EKG készítés történik. Ezt követően a beteg panaszaitól, betegségétől függően következő vizsgálatokra kerülhet sor választott időpontban visszarendelés alapján. A következő vizsgálatokra időpontot csak az előzetes kardiológiai vizsgálat után adunk ki a vizsgáló szakorvos véleménye alapján. 

Terheléses EKG vizsgálat (jelenleg csak kerékpár ergometria érhető el):

A felsőtest szabaddá tétele után az elektródák a mellkasra kerülnek, majd emelkedő fokozattal a beteg egy álló kerékpárt hajt, közben folyamatos EKG regisztrálás, időszakos vérnyomásmérés történik. Cél, az életkornak megfelelő pulzus szám elérése. A vizsgálat ideje kb. 6-15 perc, majd 5-8 perces levezetés.

24 órás EKG monitorozás (Holter):

Az elektródák a mellkasra kerülnek, maga a készülék egy kis tasakban a derékra vagy a vállra kerül. A beteg a napi tevékenységét folytatja. Célszerű az életkornak megfelelő terhelést is a napi tevékenyégbe iktatni (gyors séta, lépcsőjárás, kerékpározás, futás). A készülék hangmentesen működik. A készüléket ütés, víz nem érheti. A Holter készülék 24-72 óra elteltével kerül levételre Szakrendelőkben. Az eredményt a beteg az előzetesen egyeztetett időpontban, kontroll vizsgálat során kapja meg.

24 órás vérnyomás monitorozás (ABPM):

A vérnyomásmérő mandzsetta a beteg karjára kerül, a készülék egy táskában a beteg oldalára, a beállított időpontok szerint vérnyomásmérés történik, ilyenkor a kart lazán lefelé kell tartani. A kiértékelt leletet a beteg az előzetesen egyeztetett kontroll vizsgálat során kapja meg.

Szívultrahang vizsgálat:

A szívizom és a szívbillentyűk működését ellenőrző vizsgálat. A vizsgálat a felsőtest szabaddá tétele után fekve történik. Az eredmény az ambuláns lapon szerepel az orvos vélménye és esetleges további felmerülő vizsgálatokkal együtt.

EKG:

Fekvő helyzetben a beteg mellkasára, illetve végtagjaira elektródák kerülnek, az EKG felvétel értékelése rögtön megtörténik (a felső test, a csukló és a bokák szabaddá tétele szükséges).