Szakrendeléseink - Szemészet

Allergológia Angiológia Audiológia Belgyógyászat, diabetológia és endokrinológia Bőrgyógyászat; Bőr- és Nemibeteg Gondozó Bőrgyógyászat Fájdalom szakrendelés Fizioterápia Fogászati röntgen Fogszabályozás Fül-orr-gégészet Gasztroenterológia Gyógytorna Ideggyógyászat Kardiológia Laboratórium Nőgyógyászat Onkológiai szakrendelés; Onkológiai gondozó Ortopédia Oszteoporózis szakrendelés Pszichiátriai szakrendelés; Pszichiátriai Gondozó Reumatológia Röntgen-Ultrahang Sebészet Stroke ellátás Szemészet Tüdőgyógyászat, Ernyőképszűrő és Tüdőgondozó Urológia

Telephelyeink:
1027 Bp., Kapás u. 22.                                              1028 Bp., Községház u. 12. Tel.: 225-5010
Tel.: 488-7523, 488-7553          

  • NEM beutalóköteles szakrendelés.
  • Nem sürgős esetben előzetes időpont kérés a központi kartonozóban: 488-75-22 !

A nem sürgős esetekben (pl. szemüvegellenrőzés, más betegséggel összefüggő szemfenék vizsgálat, stb.) időpont egyeztetése szükséges, de a sürgős esetek az előjegyzett betegek közötti időben kerülnek ellátásra.

A szemészeti vizsgálatok nem fájdalmasak, a páciens a vizsgálatok alatt ül. Külön előkészületek a vizsgálathoz a beteg részéről nem szükségesek!

Amennyiben a szemfenék vizsgálata történik és pupillatágítás szükséges (magasvérnyomás, cukorbetegség, szemfenéki meszesedés, szürkehályog ellenőrzése, foltlátás) a vizsgálat a várakozási idővel együtt (csepphatás kialakulása) kb. fél órát vesz igénybe.
Ezután 2-3 órán át nem szabad gépkocsit vezetni!

A szemészeti vizsgálatokon kívül a sebészeti műtőben kisebb szemhéj és kötőhártya elváltozások műtétjét is el tudjuk végezni.

14 év alatti gyermekek ellátását a Budai Gyermekkórházban, illetve a Heim Pál Gyermekkórházban végzik.

14-18 év közötti (törvény szerint korlátozottan cselekvőképes) betegek ellátása - a sürgős, életveszélyes állapotok, sérülések kivételével - csak szülő, vagy szülői képviselettel meghatalmazott kísérő jelenletében lehetséges.


Betegjogi képviselő neve elérhetősége félfogadás helye és ideje Betegjogok Egészségügyi dolgozók jogai Sürgősség esetei Beutaló kötelezettség Külföldiek ellátása Módosult GFR formula Térítési díj ellenében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások Vonatkozó jogszabályok Főigazgatói utasítás hálapénzről Panaszügyek kezelése Háziorvos által kérhető vizsgálatok Laboratóriumi vizsgálatkérő lap Lelet átvételi meghatalmazás TÁJÉKOZTATÓ tüdőszűrés változásáról NYILATKOZAT működési engedélyről HÁZIREND Tájékoztató CT, MRI beutalásról Vizsgálati előkészítések A nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó értékű, intézmény által kötött szerződések


FENNTARTÓ: BUDAPEST FŐVÁROS II. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT